Шановні колеги, повідомляємо Вам, що ми працємо в штатному режимі як і в довоєнний час.
Зв’язатися з нами Ви можете за номером : +38 (098) 010 10 10. Слава Україні!

Проектування ресторанів або кафе

Для бажаючих відкрити свій бізнес сфера громадського харчування є дуже цікавою з точки зору інвестицій та їх окупності.

Якщо Ви задумалися про відкриття закладу громадського харчування, незалежно від його формату - чи то ресторан, кафе, паб, піцерія або їдальня, - їх професійне проектування - один з найважливіших етапів.

Без детально пропрацьованого проекту ресторану його відкриття є дуже ризикованою справою і з великою долею ймовірності приречене на провал.

Від ескізу будівлі ресторану до проходження експертизи, включно.

Професійна розробка проектів для ресторанів

До розробки проектної документації для закладу громадського харчування слід поставитися дуже відповідально. Послугу розробки таких проектів краще довірити професійному архітектурному бюро.

Проектування ресторанів та кафе в Києві та Київській області

Якщо Ви плануєте відкрити ресторан або кафе з нуля, то в нашому обличчі знайдете надійного партнера для розробки цього проекту.

Хоч ми й знаходимось в Києві і в основному розробляємо проекти для об'єктів Києва та Київської області, завдяки можливостям безлічі комунікаційних інструментів і мережі Інтернет готові створити проект ресторану, розташованого в будь-якому куточку України.

Архітектурне бюро «One Project» запропонує максимально ефективні архітектурні та конструктивні рішення, ефективно спланує розстановку меблів і устаткування, спроектує всі необхідні комунікації.

Після реалізації розробленого нами проекту Вам залишиться лише отримувати дохід від кожного квадратного метра приміщення!

Особливості проектування для закладів громадського харчування

Для початку Вам необхідно визначиться з форматом та концепцією майбутнього підприємства. Це, безпосередньо, впливає на особливості розробки проекту.

Так, наприклад, проектування кафе, піцерії або їдальні зазвичай в пріоритеті має швидке обслуговування великого потоку відвідувачів, а не ефектний інтер'єр, який в свою чергу є дуже важливим для ресторанів або пабів. Проектування піцерій, кондитерських і суші-барів також має враховувати свої вимоги до технологічних процесів і кухонного обладнання.

При проектуванні ресторанів, пабів і барів проявляються інші вимоги та особливості. В цьому випадку, необхідно більш ретельно підійти до планування зали, до різноманітних конструкцій, меблів, перегородок, вікон та дверей, барної стійки і т.п.

Таким чином, наявність тих або інших особливостей закладу громадського харчування, його специфіка, розташування, цільова аудиторія, асортимент, середній чек, наявність сцени, танцполу, тераси і т.д. - істотно впливає на процес проектування.

Ще дуже важливою особливістю проектування ресторанів , кафе та інших закладів громадського харчування є те, що їх функціонування має відповідати нормативним документам з санітарної та пожежної безпеки, а сам проект повинен відповідати будівельним та технологічним нормам проектування закладів громадського харчування.

Етапи проектування підприємств громадського харчування

Будь-який проект починається з аналізу вихідної інформації.

Якщо у Вас вже є хоча б орієнтовний уявлення того, яким Ви бачите свій майбутній ресторан, то ми готові приступити до першого етапу його проектування.

Для початку, наші фахівці відвідають об'єкт , приміщення або місце, де планується відкриття закладу. Це необхідно для отримання потрібних вимірів і попередніх експертних оцінок.

Технічне завдання на проектування ресторану, кафе, їдальні

Дані для розробки проекту закладу громадського харчування можуть містити:

  1. Загальні відомості про приміщення : (наприклад, окрема двоповерхова будівля каркасного типу, що легко зводиться і т.д.)
    • фактична адреса розташування підприємства
    • вид будівництва: (нове будівництво / реконструкція)
    • стадія проектування: Ескізний проект; Проект (П); Робоча документація (РД); Робочий проект (РП)
  2. Загальні дані по проекту :
    • формат підприємства громадського харчування (їдальня / кафе / ресторан і т.д.)
    • спеціалізація (лікувально-профілактичне харчування, дієтичне харчування, вид кухні і т.п.)
    • фактична адреса розташування
    • вид будівництва (нове будівництво / реконструкція)
  3. Цілі проекту
    • Розробка об'ємно-планувальних рішень, створення проектної та робочої документації на базі наявного у замовника обладнання;
    • Розробка об'ємно-планувальних рішень, підбір технологічного обладнання, створення проектної та робочої документації.
  4. Характеристики підприємства :
    • кількість посадкових місць
    • планова продуктивність (кількість відвідувачів в зміну)
    • форма обслуговування (самообслуговування, через офіціантів);
    • режим роботи підприємства (персоналу)
    • кількість змін
    • режим роботи їдальні для відвідувачів
  5. Технологічна інформація :
    • форма виробництва
      • на сировину (м'ясо великошматкове на кістки, що буде піддаватися розрубу і обвалці, овочі неочищені)
      • на напівфабрикатах (м'ясо безкісткове великий і дрібний шматок, овочі очищені)
      • на напівфабрикатах високого ступеню готовності (передбачає незначні доготувальні операції: змішування готових інгредієнтів, розігрів страв перед подачею)
    • приблизний асортимент страв, що реалізуються: холодних / гарячих закусок, салатів, супів, других страв, гарнірів, напоїв, випічки, солодких страв, фруктів; їх кількість і якщо необхідно - характеристики.
    • особливості меню (приклад: українська кухня з широким асортиментом випечених виробів)
    • короткий опис одержуваної сировини, напівфабрикатів, продуктів (в якому вигляді приходять овочі, м'ясна, рибна сировина, випічка та інше
    • асортимент і стратегічний обсяг запасу сировини (триденний, тижневий або двотижневий)
    • для розрахунку кількості технологічного обладнання і розмірів складських приміщень - план-меню максимально завантаженого дня із зазначенням кількості реалізованих порцій
  6. Інша інформація : особливі побажання щодо обладнання, кількість ліній роздачі, специфіка харчування різних груп відвідувачів, можливість проведення виїзного обслуговування на базі виробничих потужностей, можливість організації та проведення банкетів в торговому залі і т.д.
  7. Реквізити (юридична та фактична адреси об'єкта, платіжні та юридичні реквізити компанії замовника, прізвище та ініціали керівника)
  8. Обмірне креслення приміщення із зазначенням на ньому основних інженерних комунікацій;
  9. При заміні обладнання — специфікація старого обладнання з примітками про якість та функціональні особливості нового обладнання

Після отримання вихідної інформації, вона аналізується фахівцями і складається техзавдання на проектування , в якому зазначаються вимоги та вихідні дані для проектувальників (архітекторів, дизайнерів, будівельників і інженерів).

Подальші проектні роботи проводяться відповідно до цього документу і доповнюються нашим творчим підходом.

В підсумку можуть бути створені проекти:

  1. Технологічний
  2. Архітектурний
  3. Інженерний
  4. Дизайн-проект

1. Технологічний проект

Коли приміщення ще не має зонування і знаходиться на стадії проектування або будівництва ми зможемо запропонувати вам об'ємно-планувальне рішення.

В ньому визначаються зв'язку між організацією технологічного процесу , виробничими цехами від зони прийому сировини до видачі готових страв, робочих місць і технологічних ліній з урахуванням усіх санітарних вимог і державних норм.

Якщо у приміщення вже є стіни або перегородки між цехами і приміщеннями, то наш технолог-проектувальник розставить технологічне обладнання відповідно до ваших побажань і з врахуванням свого великого досвіду та знань у сфері організації технологічних процесів в сфері громадського харчування.

Така розстановка обладнання та меблів на плані покаже ефективність використання площі , допоможе уникнути будь-яких перетинів технологічних потоків і оптимізує організацію робочих місць працівників та їх переміщення по зонам.

2. Архітектурне рішення

В даному документі може міститися інформація про поверхові плани будівлі, конструкції перегородок, кріпленнях та розрізи, площі приміщень, витрати матеріалів і тд.

3. Інженерне проектування  

Тут в проект ресторану включається інформація про різні інженерні комунікації : вентиляцію, опалення, водо- і електропостачання, каналізацію. Для цього складаються плани інженерних систем , а також схема розрахунку електроспоживання і витрат холодної та гарячої води.

Інженерне проектування може складатися з:

  • архітектурного рішення
  • електропостачання
  • вентиляції
  • опалення
  • водопостачання
  • каналізації

4. Дизайн-проект

Більшість майбутніх власників ресторанів дуже серйозно підходять до такого питання, як зовнішній вигляд їхнього закладу. Залежно від концепції ресторану або кафе нами буде створений дизайн-проект з гармонійним фасадом і ландшафтом території, внутрішнім оздобленням і розстановкою меблів, матеріалами та предметами декору. А 3D-візуалізація, отримана за допомогою передового програмного забезпечення, дозволить замовнику максимально наочно оцінити, як буде виглядати його заклад.

Що дає клієнтові проект ресторану від «One Project»

  • грамотно продумане, функціональне та комфортне планування закладу, що дозволяє бізнесу ефективно функціонувати
  • технологічне обладнання буде розставлено з урахуванням прогресивних тенденцій в ергономіці простору і організації робочого місця персоналу кухні
  • індивідуальний стильний дизайн екстер'єру та інтер'єру ресторану, який стане візитною карткою закладу
  • кваліфіковано проропрацьована об'ємно-просторова модель будівлі з усіма деталями
  • професійно розроблені технічні креслення на всі внутрішні інженерні системи, включаючи вентиляцію, опалення, водо- і електропостачання, каналізацію
  • кваліфікований прорахунок всіх несучих конструкцій будівлі, здатних гарантовано витримувати навантаження перекриттів і покрівельної системи.

Проект ресторану: алгоритм розробки від «One Project»

Проектування закладу громадського харчування ми здійснюємо за певним алгоритмом:

  • Аналізуємо вихідну інформацію від замовника. Створюємо завдання на проектування.
  • Виконуємо архітектурний розділ. Ознайомившись з побажаннями клієнта, розробляємо конструкцію будівлі. Опрацьовуємо оформлення фасадів. Готуємо об'ємно-планувальне рішення. Виробляємо пропозиції по раціональному розташуванню технологічного обладнання, облаштування зони обслуговування відвідувачів.
  • Пропрацьовуємо конструкційні рішення . Прораховуємо всі характерні вузли конструкції будівлі, що забезпечують надійність та довговічність його експлуатації. Підбираємо варіанти найбільш прогресивних будівельних і оздоблювальних матеріалів, що дозволяють надати закладу не тільки надійність, а й вишуканий стиль.
  • Створюємо інженерні рішення. Виконуємо проектування систем вентиляції ресторану, водопостачання, електропостачання та опалення. Пропонуємо варіанти найбільш раціональної прокладки інженерних комунікацій.
  • Розробляємо дизайн-проект ресторану або кафе. Ми створимо такий екстер'єр та інтер'єр, які спонукають зайти в ваш заклад, а після відвідування виникало бажання повернутися туди ще багато разів.

Наша компанія готова здійснити проектування ресторану або кафе під ключ. Це означає, що крім, безпосередньо, розробки, ми зможемо проконсультувати Вас з будь-якого питання, пов'язаного з розробкою проекту кафе кондитерської або ресторану, а також забезпечимо постійний контроль над його реалізацією.

Чому проект ресторану потрібно замовляти у нас?

  • Досвід розробки проектів в сфері громадського харчування
  • Наші фахівці добре знають ресторанний бізнес і знайомі з професійним обладнанням
  • Ми проектуємо і пропонуємо тільки необхідне для роботи обладнання і, на відміну від постачальників обладнання, не намагаємося нав'язати зайве або більш дороге з метою заробітку, головний фактор - це виробнича необхідність
  • Ми залучаємо до проекту фахівців з ресторанного бізнесу. Це додатково гарантує виконання проекту у відповідності з усіма нормативами і практичними вимогами.

Скільки коштує проект ресторану?

В більшості випадків підсумкова вартість проекту будівництва ресторану або кафе суто індивідуальна, як і індивідуальний кожен ресторан.

На ціну впливає безліч факторів, які розкриваються в ході аналізу вихідних даних для проектування. Вартість розраховується на підставі трудовитрат наших фахівців та на основі складності проекту. Зазвичай починається від 150 грн / м2

Звертайтеся до нас! Ми максимально швидко проаналізуємо ваші вихідні дані і сформуємо прозорий комерційну пропозицію з точним розрахунком вартості послуг.

«One Project» - розробка проектів будівництва

Повний комплекс послуг з проектування і супроводу об'єктів

© Copyright, ТОВ «Ван Прожект». Використання матеріалів сайту лише за умови гіперпосилання на сайт oneproject.com.ua