Для бажаючих відкрити свій бізнес сфера громадського харчування є дуже цікавою з точки зору інвестицій та їх окупності.
Якщо Ви задумалися про відкриття закладу громадського харчування, незалежно від його формату - чи то ресторан, кафе, паб, піцерія або їдальня, - їх професійне проектування - один з найважливіших етапів.
Без детально пропрацьованого проекту ресторану його відкриття є дуже ризикованою справою і з великою долею ймовірності приречене на провал.
До розробки проектної документації для закладу громадського харчування слід поставитися дуже відповідально. Послугу розробки таких проектів краще довірити професійному архітектурному бюро.
Якщо Ви плануєте відкрити ресторан або кафе з нуля, то в нашому обличчі знайдете надійного партнера для розробки цього проекту.
Хоч ми й знаходимось в Києві і в основному розробляємо проекти для об'єктів Києва та Київської області, завдяки можливостям безлічі комунікаційних інструментів і мережі Інтернет готові створити проект ресторану, розташованого в будь-якому куточку України.
Архітектурне бюро «One Project» запропонує максимально ефективні архітектурні та конструктивні рішення, ефективно спланує розстановку меблів і устаткування, спроектує всі необхідні комунікації.
Після реалізації розробленого нами проекту Вам залишиться лише отримувати дохід від кожного квадратного метра приміщення!
Для початку Вам необхідно визначиться з форматом та концепцією майбутнього підприємства. Це, безпосередньо, впливає на особливості розробки проекту.
Так, наприклад, проектування кафе, піцерії або їдальні зазвичай в пріоритеті має швидке обслуговування великого потоку відвідувачів, а не ефектний інтер'єр, який в свою чергу є дуже важливим для ресторанів або пабів. Проектування піцерій, кондитерських і суші-барів також має враховувати свої вимоги до технологічних процесів і кухонного обладнання.
При проектуванні ресторанів, пабів і барів проявляються інші вимоги та особливості. В цьому випадку, необхідно більш ретельно підійти до планування зали, до різноманітних конструкцій, меблів, перегородок, вікон та дверей, барної стійки і т.п.
Таким чином, наявність тих або інших особливостей закладу громадського харчування, його специфіка, розташування, цільова аудиторія, асортимент, середній чек, наявність сцени, танцполу, тераси і т.д. - істотно впливає на процес проектування.
Ще дуже важливою особливістю проектування ресторанів , кафе та інших закладів громадського харчування є те, що їх функціонування має відповідати strong> нормативним документам з санітарної та пожежної безпеки, а сам проект повинен відповідати будівельним та технологічним нормам проектування закладів громадського харчування.
Будь-який проект починається з аналізу вихідної інформації.
Якщо у Вас вже є хоча б орієнтовний уявлення того, яким Ви бачите свій майбутній ресторан, то ми готові приступити до першого етапу його проектування.
Для початку, наші фахівці відвідають об'єкт strong>, приміщення або місце, де планується відкриття закладу. Це необхідно для отримання потрібних вимірів і попередніх експертних оцінок.
Дані для розробки проекту закладу громадського харчування можуть містити:
Після отримання вихідної інформації, вона аналізується фахівцями і складається техзавдання на проектування , в якому зазначаються вимоги та вихідні дані для проектувальників (архітекторів, дизайнерів, будівельників і інженерів).
Подальші проектні роботи проводяться відповідно до цього документу і доповнюються нашим творчим підходом.
Коли приміщення ще не має зонування і знаходиться на стадії проектування або будівництва ми зможемо запропонувати вам об'ємно-планувальне рішення.
В ньому визначаються зв'язку між організацією технологічного процесу strong>, виробничими цехами від зони прийому сировини до видачі готових страв, робочих місць і технологічних ліній з урахуванням усіх санітарних вимог і державних норм.
Якщо у приміщення вже є стіни або перегородки між цехами і приміщеннями, то наш технолог-проектувальник розставить технологічне обладнання відповідно до ваших побажань і з врахуванням свого великого досвіду та знань у сфері організації технологічних процесів в сфері громадського харчування.
Така розстановка обладнання та меблів на плані покаже ефективність використання площі , допоможе уникнути будь-яких перетинів технологічних потоків і оптимізує організацію робочих місць працівників та їх переміщення по зонам.
В даному документі може міститися інформація про поверхові плани будівлі, конструкції перегородок, кріпленнях та розрізи, площі приміщень, витрати матеріалів і тд.
Тут в проект ресторану включається інформація про різні інженерні комунікації strong>: вентиляцію, опалення, водо- і електропостачання, каналізацію. Для цього складаються плани інженерних систем , а також схема розрахунку електроспоживання і витрат холодної та гарячої води.
Інженерне проектування може складатися з:
Більшість майбутніх власників ресторанів дуже серйозно підходять до такого питання, як зовнішній вигляд їхнього закладу. Залежно від концепції ресторану або кафе нами буде створений дизайн-проект з гармонійним фасадом і ландшафтом території, внутрішнім оздобленням і розстановкою меблів, матеріалами та предметами декору. А 3D-візуалізація, отримана за допомогою передового програмного забезпечення, дозволить замовнику максимально наочно оцінити, як буде виглядати його заклад.
Проектування закладу громадського харчування ми здійснюємо за певним алгоритмом:
Наша компанія готова здійснити проектування ресторану або кафе під ключ. Це означає, що крім, безпосередньо, розробки, ми зможемо проконсультувати Вас з будь-якого питання, пов'язаного з розробкою проекту кафе кондитерської або ресторану, а також забезпечимо постійний контроль над його реалізацією.
В більшості випадків підсумкова вартість проекту будівництва ресторану або кафе суто індивідуальна, як і індивідуальний кожен ресторан.
На ціну впливає безліч факторів, які розкриваються в ході аналізу вихідних даних для проектування. Вартість розраховується на підставі трудовитрат наших фахівців та на основі складності проекту. Зазвичай починається від 150 грн / м2
Звертайтеся до нас! Ми максимально швидко проаналізуємо ваші вихідні дані і сформуємо прозорий комерційну пропозицію з точним розрахунком вартості послуг.